Προώθηση ιστοσελίδων SEO

Article Details 

Κατάλογος σελίδων » Article Details
Submit Link | Latest Links | Latest Articles | Submit Article | Top Hits  
Login | Register
Προώθηση ιστοσελίδων SEO

Date Added: June 21, 2012 08:29:36 AM
Author: costas
Author's Website: Προωθηση ιστοσελιδων SEO
Category: Υπολογιστές & Διαδίκτυο: Δημιουργία, Φιλοξενία και Προώθηση Ιστοσελίδας
Το search engine optimization seo είναι στα Ελληνικά γνωστό ώς προώθηση ιστοσελίδων στις μηχανές αναζήτης.
Είναι η μέθοδος προώθησης των ιστοσελίδων στις μηχανές αναζήτησης με τελικό σκοπό την κατάταξη στις πρώτες σελίδες αποτελεσμάτων. Με απλά λόγια, ας πούμε δύο παραδείγματα:

Ας υποθέσουμε ότι έχετε ένα εταιρικό site που παρουσιάζει τις υπηρεσίες που πουλάτε π.χ. ένας site Οδοντιάτρου. Ενδεικτικά, ένας επισκέπτης των μηχανών αναζήτησης ψάχνει για "οδοντίατρο στο κέντρο της Αθήνας", "οδοντίατρος αθήνα", "οδοντίατρος κέντρο Αθήνα", "οδοντιατρος Αθηνα κέντρο" κτλ. Σε αυτή την περίπτωση εάν το site σας δεν βρίσκεται στην πρώτη σελίδα των αποτελεσμάτων το πιο πιθανό είναι να μην το βρεί ο επισκέπτης (χρήστης) της μηχανής αναζήτησης με αποτέλεσμα να μην σας δοθεί καν η ευκαιρεία να του παρουσιάσετε τις υπηρεσίες, τις γνώσεις και την εκπαίδευση σας ή και πιο συγκεκριμμένα των τεχνολογικό εξοπλισμό που χρησιμοποιείτε και σας κάνει να ξεχωρίζεται από τους άλλους οδοντιάτρους. Έτσι, ο χρήστης (πελάτης) θα απευθυνθεί σε άλλο οδοντίατρο για την θεραπεία του.
Συνακόλουθα, ας υποθέσουμε ότι την λέξη "οδιντίατρος Αθήνα" την αναζητούν 17.000 χρήστες μηνιαίως, αυτό αυτόματα σημαίνει ότι η σωστή προβολή σας στις μηχανές αναζήτησης αυξάνει την συνολική προβολή των υπηρεσιών που προσφέρετε με αποτέλεσμα τελικά την αύξηση του πελατολογίου σας. Και αυτό είναι πολύ λογικό μια και που η παραδοσιακές μέθοδοι προώθησης των υπηρεσιών έχουν πολύ μικρότερη απήχηση.

Ας υποθέσουμε ότι έχετε ένα εταιρικό site ή e-shop που παρουσιάζει τα προιόντα που πουλάτε π.χ. έπιπλα κουζίνας. Ενδεικτικά, ένας επισκέπτης των μηχανών αναζήτησης ψάχνει για "αγορά επίπλων κουζίνας", "έπιπλα κουζίνας", "έπιπλα κουζίνας Αθήνα", "Έπιπλα κουζίνας θεσσαλονικη" κτλ. Και σε αυτή την περίπτωση εάν το site σας δεν βρίσκεται στην πρώτη σελίδα των αποτελεσμάτων το πιο πιθανό είναι να μην το βρεί ο επισκέπτης (χρήστης) της μηχανής αναζήτησης με αποτέλεσμα να μην σας δοθεί καν η ευκαιρεία να του παρουσιάσετε τα έπιπλα κουζίνας που πουλάτε ή και πιο συγκεκριμμένα τις προσφορές που έχετε την δεδομένη χρονική στιγμή. Έτσι ο χρήστης (πελάτης) θα απευθυνθεί σε άλλη εταιρεία για την αγορά του.
Επίσης, ας υποθέσουμε και πάλι ότι την λέξη "έπιπλα κουζίνας" την αναζητούν 56.000 χρήστες μηνιαίως, αυτό αυτόματα σημαίνει ότι η σωστή προβολή σας στις μηχανές αναζήτησης αυξάνει την συνολική προβολή της επιχείρησης σας με αποτέλεσμα τελικά αυξάνει τις πωλήσεις σας.

Πιο συγκεκριμμένα:


1. Ταμπέλα Ιατρείου / Βιτρίνα καταστήματος - Απευθύνεται μόνο σε όσους έχουν την δυνατότητα να περνούν μπροστά από το ιατρείο ή το κατάστημα σας
2. Φυλλάδια - μεγάλο κόστος και τις περισσότερες φορές δεν έχουν καθόλου ανατπόκριση - στην περίπτωση των γιατρών απαγορεύεται η διαφήμιση
3. Κατάλογοι εύρεσης πληροφοριών - πολύ λίγοι τους χρησιμοποιούν και έχουν μεγάλο κόστος για μια σοβαρή προβολή
4. Διαφήμιση σε ραδιόφωνο - μη στοχευμένη μια και που δεν πληρώνεται και δεν ξέρετε αν την ακούν μελλοντική πελάτες σε σχέση με την στοχευμένη αναζήτηση που κάνει ο επισκέπτης της μηζανής αναζήτησης. Όταν κάποιος κάνει αναζήτηση για "αγορά επίπλου κουζίνας" το σίγουρο είναι ότι θέλει να αγοράσει έπιπλο κουζίνας. Επιπλέον, η διαφήμιση στο ραδιόφωνο έχει μεγάλο κόστος - στην περίπτωση των γιατρών απαγορεύεται η διαφήμιση
5. Διαφήμιση στην τηλεόραση - Πολύ Μαγάλο Κόστος
6. Διαφήμιση στο internet - Εάν γίνει σωστά μπορεί να φέρει εξαιρετικά αποτελέσματα!

Αυτό που πραγματικά έχει αποτελέσματα και αυξάνει τις πωλήσεις σας τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό είναι η μέθοδος προωθηση ιστοσελιδων seo search engine optimization σε συνδιασμό με την σωστή διαφήμιση στο διαδίκτυο!