Τα Πάντα για τα Ξύλινα Δάπεδα

Article Details 

Κατάλογος σελίδων » Article Details
Submit Link | Latest Links | Latest Articles | Submit Article | Top Hits  
Login | Register
Τα Πάντα για τα Ξύλινα Δάπεδα

Date Added: August 07, 2012 04:29:21 PM
Author: Anonymous
Category: Σπίτι, Οικογένεια & Παιδί: Διάφορα
Τα ξύλινα δάπεδα είναι μία από εκείνες τις κατηγορίες οικιακού, και όχι μόνο, εξοπλισμού που έχουν βελτιωθεί από πολλές απόψεις κατά την πάροδο του χρόνου. Τα πλεονεκτήματα της εγκατάστασης ξύλινων δαπέδων στην κατοικία σας είναι πολλά, αλλά δεν πρόκειται να τα απολαύσετε αν δεν λάβετε την απόφαση να επενδύσετε σε αυτά. Παρ’ όλα αυτά, σήμερα, πολλοί άνθρωποι σπεύδουν να απορρίψουν αυτό το είδος δαπέδων εξαιτίας των πολλών λανθασμένων αντιλήψεων που συνοδεύουν τη φήμη τους. Ας ρίξουμε, όμως, μία ματιά σε ορισμένες από αυτές τις παρωχημένες ιδέες, για να διαπιστώσουμε σε τι βαθμό έχουν αλλάξει τα πράγματα.
Πρώτα απ’ όλα, πλέον η συντήρηση των ξύλινων δαπέδων δεν είναι τόσο δύσκολη όσο στο παρελθόν. Χρησιμοποιώντας προστατευτικά δαπέδου κάτω από τα έπιπλα και σε «πολυσύχναστες» περιοχές του σπιτιού σας, θα έχετε τη δυνατότητα να απολαμβάνετε δαπεδα ξυλινα που θα μοιάζουν σαν καινούρια για πάντα. Το μόνο πράγμα που δεν μπορείτε να διαχειριστείτε, όσον αφορά τα ξύλινα δάπεδα, είναι η υγρασία.
Δεύτερον, όπως ισχύει για όλα τα υψηλού επιπέδου προϊόντα, έτσι και τα ξύλινα δάπεδα μπορεί να αποδειχθούν δαπανηρά. Δεδομένου ότι πρόκειται για πατώματα ξύλινα, τα οποία προέρχονται κατευθείαν από μία φυσική πηγή, σε αντίθεση με άλλα είδη δαπέδων, η περιοχή όπου ζείτε μπορεί να έχει σημαντική επίδραση στο κόστος. Βεβαίως, τα ξύλινα δάπεδα έχουν υψηλή αισθητική αξία, οπότε πρέπει να προσέχετε τι έχετε ως μέτρο σύγκρισης.
Τρίτον, διατυπώνεται ο μύθος ότι τα ξυλινα δαπεδα δημιουργούνται ως αποτέλεσμα της καταστροφής ολόκληρων δασών. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν ισχύει, αφού υπάρχει προσεχτική μεταχείριση των δασών που χρησιμοποιούνται ειδικά για αυτό το σκοπό, καθώς πρόκειται για δέντρα που φυτρώνουν εκ νέου.
Συνοψίζοντας, σήμερα τα ξύλινα δάπεδα είναι η ιδανική λύση για κατοικίες και επιχειρήσεις με αναβαθμισμένη αισθητική. Οι μύθοι και οι παρωχημένες αντιλήψεις δεν μπορούν να υπονομεύσουν την υψηλή αισθητική αξία και την ποιότητα των ξύλινων δαπέδων.