Ιστοσελίδα και WordPres πάνε μαζί

Article Details 

Κατάλογος σελίδων » Article Details
Submit Link | Latest Links | Latest Articles | Submit Article | Top Hits  
Login | Register
Ιστοσελίδα και WordPres πάνε μαζί

Date Added: February 18, 2013 07:39:51 PM
Author: Niko
Author's Website: κατασκευή ιστοσελίδων
Category: Υπολογιστές & Διαδίκτυο: Δημιουργία, Φιλοξενία και Προώθηση Ιστοσελίδας
Το WordPress, το Drupal ,το Joomla και άλλα ονομάζονται στην γλώσσα της πληροφορικής Συστήματα Διαχείρισης Περιεχομένου ή όπως συνηθίζεται στην αγγλική γλώσσα ,Cοntent Management System (CMS). Αυτά τα Συστήματα Διαχείρισης Περιεχομένου (CMS) είναι ουσιαστικά εργαλεία με τα οποία κατασκευάζονται οι ιστοσελίδες . Θα αναρωτιέσετε λοιπόν γιατί το WordPres και η δημιουργία ιστοσελίδας πάνε μαζί . Η απορία αυτή θα σας λυθεί εαν διαβάσετε το άρθρο αυτό μέχρι το τέλος.
Το WordPress είναι καλύτερο απο τα υπόλοιπα Συστήματα Διαχείρισης Περιεχομένου και θα πρέπει να προτιμάται για τους λόγους που θα αναλύσω παρακάτω. Αξίζει να αναφέρω σε αυτό το σημείο οτι η Microsoft μετέφερε τα blogs των χρηστών της στο Wοrdpress.com και ακόμα οτι το WordPress κέρδισε τον την πρώτη θέση στην κατηγορία του "Hall of Fame CMS" στα βραβεία του 2010 Open Source Awards ενώ δεύτερο ήρθε το Drupal και τρίτο το Joomla.

Αναλυτικότερα έχουμε:
Το WordPress παρέχεται δωρεάν αφού δεν ζητάει συνδρομές, διαθέτει όλο τον κώδικά του ανοικτό και προσβάσιμο για όλους τους χρήστες.Η εγκατάσταση και οι μελλοντικές αναβαθμίσεις του είναι πραγματικά εύκολες ακόμα και για κάποιον που είναι μόνο εξοικειωμένος με τη χρήση απλών συστημάτων. Η εγκατάστασή του γίνεται μέσα από τον πίνακα ελέγχου Plesk του web hosting πακέτου σας με λίγα κλικ τόσο σε Windows όσο και σε Linux servers, με μόνες απαιτήσεις ο server να τρέχει PHP 4.3+ , MySQL 4.1.2+ . Οσον για την αναβάθμιση είναι εξίσου εύκολη μιας και κάθε φορά που υπάρχει μια καινούρια έκδοση, την υλοποιείτε με ένα click, χωρίς να αφήσετε το περιβάλλον χρήσης του.
Επίσης,η κατασκευή ιστοσελίδων με το WordPress είναι προσιτή σε όλους καθώς το περιβάλλον εργασίας του να είναι σχετικά απλό και προσιτό στον μέσο χρήστη, παρέχοντάς του διάφορες διαδικασίες εκμάθησης με ποικίλα βοηθήματα χρήσης ακόμα και στην ελληνική γλώσσα ,χωρίς να είναι απαραίτητο να ξέρετε html ή css για να το διαχειριστείτε και να προσθέσετε νέες σελίδες στο site ή άρθρα στο blog σας.
Επιπρόσθετα, το WordPress παρέχει πολλά πρόσθετα για όποια λειτουργικότητα επιθυμείτε, αναζητήστε το λοιπόν στο site του WordPress την λειτουργία της αρεσκείας σας και το παίρνετε έτοιμο. Το παζλ συμπληρώνει η τεράστια ποικιλία εικαστικών θεμάτων (themes) που διαθέτει είτε δωρεάν είτε επι πληρωμής σε πολύ χαμηλές τιμές για να καλύψετε τις δικές σας απαιτήσεις σε χρώματα, εμφάνιση, λειτουργικότητα και δομή.
Τέλος,το WordPress είναι πολύ φιλικό προς την Google πράγμα που σημαίνει οτι η Google κατατάσσει τις ιστοσελίδες αυτές που είναι κατασκευασμένες με WordPress υψηλότερα με αποτέλεσμα να έχετε περισσότερες επισκέψεις στο προσωπικού website σας.
Καθώς ολοένα και περισσότερα websites σήμερα βασίζονται στο WordPress, έτσι , το support forum που διατηρεί το WordPress προσφέρει στους εκατοντάδες χιλιάδες χρήστες του , βοηθεια όπου την χρειάζονται. Η μεγάλη και πιστή κοινότητα χρηστών μοιράζονται την γνώση και την εμπειρία τους με όσους την χρειαστούν χάρι σε αυτό το forum.
Για τους λόγους που κατέγραψα παραπάνω λοιπόν σας συμβουλεύω να χρησιμοποιήσετε ως σύστημα διαχείρισης περιεχομένου το WordPress για τη δημιουργία του εταιρικού ή προσωπικού website σας. Δοκιμάστε το και δε θα χάσετε !