Τα πλεονεκτήματα του plexiglass σε σχέση με άλλα υλικά

Article Details 

Κατάλογος σελίδων » Article Details
Submit Link | Latest Links | Latest Articles | Submit Article | Top Hits  
Login | Register
Τα πλεονεκτήματα του plexiglass σε σχέση με άλλα υλικά

Date Added: March 06, 2013 01:18:21 PM
Author: Anonymous
Category: Οικονομία & Επιχειρήσεις: Βιομηχανίες
Πολλές φορές κάποιος για να φτιάξει οποιαδήποτε ειδική κατασκευή πρέπει να διαλέξει ποιο θα είναι το βασικό υλικό που θα χρησιμοποιήσει. Οι επιλογές που έχει κάποιος είναι πλαστικό, γυαλί, ξύλο, μέταλλο ή Plexiglass. Φυσικά αν μιλάμε για διαφανή κατασκευή τότε το πλαστικό, γυαλί και plexiglass είναι μονόδρομος. Ποιοι είναι οι λόγοι όμως που μπορούν να μας οδηγήσουν στο να επιλέξουμε plexiglass αντί για πλαστικό ή γυαλί για τη κατασκευή μας;
Αν χρειαζόμαστε κάποια πολύπλοκη και ταυτόχρονα διαφανής κατασκευή τότε οι δυνατότητες του γυαλιού μπορεί να μην είναι αρκετές για αυτό που θέλουμε. Για παράδειγμα μπορεί να χρειαστεί να συνδέσουμε πολλά κομμάτια του γυαλιού για να πετύχουμε το σχήμα που θέλουμε. Λόγο της ευθραυστικότητας του γυαλιού αυτό όμως είναι τις περισσότερες φορές χρονοβόρο.
Έτσι καταλήγουμε στο plexiglass και το πλαστικό. Το πλαστικό είναι εύκαμπτο υλικό και μπορούν να γίνουν εύκολα κατασκευές από αυτό. Όμως δεν είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό και αλλοιώνεται αρκετά με το χρόνο. Αν μας ενδιαφέρει η κατασκευή μας να είναι ανθεκτική και να μην υπάρχει αλλοίωση στο χρόνο τότε το πλαστικό δεν θα πρέπει να είναι η πρώτη μας επιλογή.
Το υλικό plexiglass έχει πολύ καλή αντοχή στο χρόνο και είναι αρκετά ανθεκτικό. Με άλλα λόγια έχει τα πλεονεκτήματα της επεξεργασίας του πλαστικού αλλά με πολύ καλύτερες αντοχές. Ειδικά χρησιμοποιείται σε μέρη όπου υπάρχουν δύσκολες καιρικές συνθήκες και συνεχής έκθεση στο ηλιακό φως. Το πλαστικό δεν είναι φτιαγμένο για να αντέχει πολύ χρόνο στο φως χωρίς να αλλοιώνεται (η αλλοίωση στο πλαστικό εκφράζεται πολλές φορές με μια 'κιτρινίλα').
Ακόμα ένας λόγος για να επιλέξουμε Plexiglass αντί για πλαστικό είναι στη περίπτωση που θέλουμε να υπάρχει κάποια μόνωση από το υλικό. Το plexiglass λόγο της χημικής του σύνθεσης είναι ιδιαίτερα χρήσιμο στις περιπτώσεις που χρειάζεται θερμομόνωση. Το πλαστικό στην αντίθετη περίπτωση δεν χαρακτηρίζεται για τη μόνωση του. Το αντίθετο μάλιστα, λόγω υψηλών θερμοκρασιών μπορεί να αλλοιωθεί πιο εύκολα με το χρόνο. Περισσότερες πληροφορίες για κατασκευές plexiglass και ειδικές παραγγελίες μπορείτε να δείτε εδώ