Μαγειρική και έμπνευση

Article Details 

Κατάλογος σελίδων » Article Details
Submit Link | Latest Links | Latest Articles | Submit Article | Top Hits  
Login | Register
Μαγειρική και έμπνευση

Date Added: September 10, 2013 09:32:37 AM
Author: savvas
Author's Website: savvy
Category: Σπίτι, Οικογένεια & Παιδί: Μαγειρική
Τι να μαγειρέψω σήμερα? Καθημερινή ερώτηση που απασχολεί όλες τις μαμάδες… Το μαγείρεμα είναι μια ευχάριστη διαδικασία αλλά θέλει έμπνευση, χρόνο και αρκετή προετοιμασία. Αυτό το κατάλαβα από τότε που έγινα και εγώ μανούλα. Κάθε ημέρα αναρωτιέμαι τι να μαγειρέψω για να ευχαριστήσω την οικογένεια μου και ποια από τις συνταγές μαγειρικής να υλοποιήσω. Διαβάζω βιβλία για τις τροφές που βοηθούν την σωστή ανάπτυξη των παιδιών μου, τους σωστούς διατροφικούς συνδυασμούς αλλά και τον υγιεινό τρόπο μαγειρέματος τους.

Δεν θέλει κόπο αλλά τρόπο και πρόγραμμα. Εάν μάθεις να αγοράζεις τα κατάλληλα υλικά, να τα συνδυάζεις διατροφικά και να τα μαγειρεύεις χωρίς πολλά λιπαρά, βοηθάς τόσο στην σωστή λειτουργία του οργανισμού όσο και στην καταπολέμηση του πάχους μικρών και μεγάλων. Τα παιδιά μας πρέπει να μαθαίνουν από την νεαρή τους ηλικία στον σωστό τρόπο διατροφής. Τίποτα δεν συγκρίνεται με ένα σπιτικό καλομαγειρεμένο φαγητό… αλλά ούτε και με μία σπιτική λεμονόπιτα! Κάποιες φορές, τα παιδιά πείθονται εύκολα ενώ κάποιες άλλες λαχταρούν τροφές & λιχουδιές που δεν τους προσφέρουν τίποτα άλλο παρά μόνο στιγμιαία απόλαυση! Κακές συνήθειες που χρειάζονται μέτρο. Και αυτό το μέτρο μπορεί να το βάλει μόνο η νοικοκυρά του σπιτιού. Σπίτι χωρίς στημένο τσουκάλι δεν είναι σπίτι! Αναμφισβήτητα είναι πολύ δύσκολο για τις εργαζόμενες μητέρες να τα προλάβουν όλα αλλά το καθημερινό μαγείρεμα θα πρέπει να αποτελεί βασική προτεραιότητα τους. Εάν μαγειρεύεις μια στο τόσο τα παιδιά αναγκαστικά θα αναζητήσουν έξω την τροφή τους οπότε συνηθίζουν στην μη υγιεινή διατροφή. Το γάλα, το τυρί, το γιαούρτι, οι φυσικοί χυμοί, τα φρούτα, τα λαχανικά και τα όσπρια θα πρέπει πάντα να υπάρχουν σε ένα σπίτι.

Πώς να οργανώσω όμως τα ψώνια μου έτσι ώστε να μην τρέχω κάθε φορά που μου λείπει κάτι από το ψυγείο όταν γυρίζω αργά από την δουλειά? Κάθε Σάββατο πρωί, ενώ όλοι κοιμούνται, παίρνω την λίστα με τα ψώνια μου και κατηφορίζω στο κοντινό μου super market. Η διαδικασία είναι πολύ ευχάριστη και ιδιαίτερα απολαυστική. Ξεχύνομαι στους διαδρόμους με τα ζυμαρικά, τα μπαχάρια, τα αλλαντικά… όμορφες μυρωδιές με κατακλύζουν ενώ ο υπεύθυνος των τυριών γαργαλάει τον ουρανίσκο μου με ένα μικρό αλλά ιδιαίτερα πικάντικο κομματάκι γραβιέρας. Η σκέψη πάντα ίδια…. να ικανοποιήσω γευστικά τον αγαπημένο μου σύντροφο ζωής και τα μικρά διαβολάκια!! Είναι ένας τρόπος να τους δείξω την αγάπη και την φροντίδα μου. Άλλωστε ξέρω ότι όταν θα γυρίσω σπίτι θα τρέξουν όλοι τους με χαρά αλλά & αγωνία…. όλο και κάποια σοκολατένια λιχουδιά τους περιμένει πάντα στον πάτο κάποιας σακούλας… τι κι αν μου έκαναν πάλι χάλια την κουζίνα… η ευτυχία είναι σίγουρα μικρές, καθημερινές ίσως και επαναλαμβανόμενες στιγμές που πάντα θα πρέπει να δημιουργούμε!!!