Σαντορίνη

Article Details 

Κατάλογος σελίδων » Article Details
Submit Link | Latest Links | Latest Articles | Submit Article | Top Hits  
Login | Register
Σαντορίνη

Date Added: January 12, 2009 03:29:14 PM
Author: Sofia Sakarelou
Author's Website: Santorini Hotels
Category: Ταξίδια & Διακοπές
Η Σαντορίνη είναι αναμφισβήτητα ένα από τα ομορφότερα μέρη της Ελλάδας και γι’αυτό και οι τουρίστες, ξένοι και Έλληνες την επισκέπτονται σε ορδές κατά τη διάρκεια του Καλοκαιριού κυρίως αλλά και άλλες εποχές, όπως το Πάσχα, που είναι υπέροχα στο χωριό Πύργος. Εκεί, κατά τη διάρκεια του επιταφίου κάθε γωνιά του χωριού γεμίζει με μικρά φαναράκια φτιαγμένα από παιδιά και παντού μυρίζουν πασχαλιές.

Παρόλο που το νησί δεν φημίζεται για τις παραλίες του καθότι έχουν πέτρες, το σίγουρο είναι πως είναι διαφορετικές, κυρίως εξαιτίας της μορφής που έχουν πάρει λόγω της ηφαιστειακής έκρηξης και έτσι σε αρκετές η άμμος και τα βότσαλα είναι μαύρα. Πολλές από αυτές είναι οργανωμένες όπως στο Καμάρι και τον Περίβολο και ενώ στο Καμάρι υπάρχουν κοντά αρκετά παραδοσιακά ταβερνάκια, καφετέριες και μαγαζιά, ο Περίβολος προτιμάται κυρίως από νεαρότερους παραθεριστές μιας και είναι γεμάτος από beach bars που διοργανώνουν αμέτρητα πάρτυ και εκδηλώσεις καθημερινά από το πρωί ως το άλλο πρωί.

Εκτός από την όμορφη θέα, τα γραφικά χωριά, τις εκκλησίες με τους μπλε τρούλους, την πλούσια νυχτερινή ζωή και τις παράξενες παραλίες η Σαντορίνη είναι επίσης γνωστή και για έναν ακόμα λόγο... το ενεργό της ηφαίστειο, αυτό που η έκρηξή του προκάλεσε πληθώρα γεγονότων και φυσικά καταστροφών. Καθημερινά από τον Αθηνιό ή το παλιό λιμάνι μικρά βαρκάκια οδηγούν τους περίεργους στα μικρά νησάκια παλιά και νέα Καμένη για να δουν τον κρατήρα και μετά να κολυμπήσουν στα πορτοκαλιά θερμά νερά για να ξεκουραστούν από την δύσκολη ανάβαση. Μια στάση στην πανέμορφη Θηρασιά επιβάλλεται στην επιστροφή, ακριβώς πριν αρχίσει να δύει ο ήλιος και να γεμίζει ο ουρανός με χρώματα, πριν το φημισμένο δηλαδή ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης για το οποίο οι επισκέπτες του νησιού στήνουν τις ακριβές τους φωτογραφικές μηχανές ώρες πριν στο κάστρο της Οίας για να απαθανατίσουν τις στιγμές.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Σαντορίνη, τα ξενοδοχεία, τη νυχτερινή ζωή, τα χωριά, τα τοπικά προϊόντα, τις παραλίες και τα εστιατόρια:
http://www.santorini-hotels.info/