Ποιότητα στην κατασκευή μιας ντουλάπας

Article Details 

Κατάλογος σελίδων » Article Details
Submit Link | Latest Links | Latest Articles | Submit Article | Top Hits  
Login | Register
Ποιότητα στην κατασκευή μιας ντουλάπας

Date Added: January 25, 2015 12:35:02 AM
Author: st025
Author's Website: Επιπλοποιός Τσενεκίδης Ιωάννης
Category: Σπίτι, Οικογένεια & Παιδί
Σε αυτό το άρθρο θα αναφερθούμε πιο αναλυτικά σε κάποιους παράγοντες που θα πρέπει να προσέξει ένας υποψήφιος αγοραστής και έχουν περισσότερο σχέση με την κατασκευή της ντουλάπας.

Ρυθμιστές

Οι ρυθμιστές τοποθετούνται συνήθως στο κάτω σημείο της ντουλάπας και βοηθούν στο σωστό και γρήγορο αλφάδιασμά / ευθυγράμμιση της.
Πισινά

Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο στην κατασκευή μιας ντουλάπας είναι η επιφάνεια που θα χρησιμοποιηθεί για να κλίσει το πίσω μέρος της ντουλάπας. Ο καταναλωτής θα πρέπει να αποφύγει να αγοράσει μια ντουλάπα που έχει καρφωμένη αυτή την επιφάνεια. Συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις τα πισινά της ντουλάπας είναι λεπτά σε πάχος και παραμορφώνονται εύκολα από βάρη και πιέσεις που δέχεται όταν την φορτώνουμε με πολλά ρούχα, κουβέρτες κλπ. καθώς και από υγρασία που μπορεί να υπάρχει στον χώρο που θα την τοποθετήσουμε.
Σε περίπτωση που χρειαστεί να την μετακομίσουμε μια τέτοια ντουλάπα θα χρειαστεί να ξεκαρφώσουμε το πίσω μέρος με μεγάλες πιθανότητες να το σπάσουμε σε διάφορα σημεία γιατί δεν είναι εύκολο να ξεκαρφωθεί από τα πλαϊνά. Καλό είναι λοιπόν, τα πισινά να είναι περαστά μέσα σε αυλάκι και μάλιστα αυλάκι που θα επιτρέπει μια μικρή απόσταση από τον τοίχο ώστε να αποφεύγονται οι υγρασίες και οι μούχλες.
Επιπλέον, το πάχος των πισινών θα πρέπει να είναι 6-8mm από μελαμίνη 2 όψεων ώστε να μην απορροφάει υγρασία και να είναι άκαμπτη.
Συρτάρια

Τα συρτάρια της ντουλάπας είναι το τρίτο στοιχείο που θα πρέπει να προσέξει ο καταναλωτής σε μια ντουλάπα. Τα συρτάρια δεν πρέπει να είναι πολύ μεγάλα σε πλάτος γιατί από το πολύ βάρος τα πλαϊνά της ντουλάπας υποχωρούν και τα συρτάρια πέφτουν. Πρόταση δικιά μας είναι τα συρτάρια της ντουλάπας να μην είναι εξωτερικά αλλά να είναι μια αυτόνομη συρταριέρα στο εσωτερικό της ντουλάπας ώστε οι πιέσεις που δέχεται η ντουλάπα από τα βάρη να μην επηρεάζουν την καλή λειτουργία των συρταριών.
Τοποθέτηση

Η σωστή τοποθέτηση της ντουλάπας είναι το πιο βασικό στοιχείο για να μην υπάρξουν προβλήματα στην χρήση της.

Καταστήματα, εταιρίες και επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται πολλά χρόνια στον χώρο του επίπλου γνωρίζουν όλα αυτά τα θέματα και δίνουν έμφαση εκεί που πρέπει σε αντίθεση με μεγάλα πολυκαταστήματα που κάνουν εκπτώσεις ουσιαστικά στην τελική ποιότητα της ντουλάπας και χρεώνουν επιπλέον την μεταφορά και τοποθέτησή της (ενδεχομένως και από άτομα που δεν γνωρίζουν το αντικείμενο).