Επιλογή Πίνακα Μαρκαδόρου

Article Details 

Κατάλογος σελίδων » Article Details
Submit Link | Latest Links | Latest Articles | Submit Article | Top Hits  
Login | Register
Επιλογή Πίνακα Μαρκαδόρου

Date Added: April 28, 2015 01:21:20 AM
Author: chris
Author's Website: Εξοπλισμός Φροντιστηρίου
Category: Οικονομία & Επιχειρήσεις: Βιλιοπωλεία & Γραφικές Ύλες
Αγοράζοντας έναν λευκό πίνακα μαρκαδόρου κάνετε μια μικρή επένδυση. Ο "Ασπροπίνακας" που θα αγοράσετε θα είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για τη δουλειά σας. Το ζήτημα είναι αυτό το εργαλείο να αντέξει τον περισσότερο δυνατό χρόνο ενώ ταυτόχρονα να διευκολύνει το "έργο" σας!
Για ποιους λόγους πρέπει να προτιμήσετε έναν πίνακα μαρκαδόρου;
Οι πίνακες κιμωλίας αντικαθίστανται πλέον με πίνακες μαρκαδόρου. Τα συγκριτικά τους πλεονεκτήματα σε σχέση με τους παλιούς πίνακες είναι πολλά και σημαντικά:
- Είναι πιο υγιεινοί και υποαλλεργικοί αφού δεν σκορπούν σκόνη κιμωλίας στην ατμόσφαιρα της σχολικής αίθουσας
- Τα υλικά κατασκευής τους είναι κατά 90% ανακυκλώσιμα
- Καθαρίζουν εύκολα
- Το οπτικό αποτέλεσμα είναι πολύ καλύτερο με τη χρήση μαρκαδόρων πολλών χρωμάτων
- Μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως οθόνες προβολής (projector) ή, με μια απλή συσκευή, μπορούν να μετατραπούν σε διαδραστικούς πίνακες.
- Οι διαστάσεις τους ποικίλουν ώστε να μπορούν να τοποθετηθούν σε οποιαδήποτε αίθουσα διδασκαλίας
- Υπάρχει η δυνατότητα κατασκευής σε διαστάσεις κατά παραγγελία, με ελάχιστη επιβάρυνση
- Η τοποθέτησή τους είναι πολύ εύκολη
Τι πρέπει να προσέξετε πριν προχωρήστε στην αγορά του πίνακα;
1) Την επιφάνεια του πίνακα.
Υπάρχουν αρκετά είδη επιφανειών πίνακα και γι αυτό στο εμπόριο συναντάμε μεγάλη κλίμακα στις τιμές. Πιο κάτω θα σας αναλύσουμε τα πιο συνηθισμένα.
α) Μελαμίνη (melamine): Είναι η πιο φθηνή λύση αφού είναι φτιαγμένη από ειδική μελαμίνη χωρίς πόρους.
Πλεονεκτήματα: - Χαμηλή τιμή
Μειονεκτήματα: - Όχι εύκολο σβήσιμο
- Διάρκεια ζωής επιφάνειας 3 με 5 χρόνια, ανάλογα με τη συντήρηση και τη χρήση του.
- Σκευρώνει εύκολα από υγρασίες ή διαστολές - συστολές του τοίχου.
Η γνώμη μας: Δεν τη συστήνουμε για χρήση σε σχολεία ή φροντιστήρια. Αντιθέτως λόγω του μικρού κόστους είναι ιδανική για χώρους που δεν θα χρησιμοποιείται καθημερινά όπως γραφεία ή σεμινάρια. Συνήθως μετά από πολλή χρήση σε 3 με 5 χρόνια αρχίζει να κάνει πόρους με αποτέλεσμα να μένει μελάνι και να φαίνεται σαν μικρές κουκίδες.
β) Φορμάικα (HPL): Οικονομική λύση, επιφάνεια μέτρια ως προς το γράψιμο και το σβήσιμό της, σχεδόν τέλεια αντοχή στο χρόνο.
Πλεονεκτήματα: - Χαμηλή τιμή
- Χαράζεται πολύ δύσκολα
- Παραγγελίες στις επιθυμητές διαστάσεις
Μειονεκτήματα: - Μέτριος στο σβήσιμο
- Μη μαγνητικός
- Αμφίβολη ποιότητα κατασκευής αφού τα εργοστάσια δεν χρησιμοποιούν αυτό το υλικό και κατασκευάζονται μονο από μικρές Ελληνικές βιοτεχνίες.
Η γνώμη μας: Για κάποιον που δεν ενδιαφέρεται για καλό design, δεν τον ενοχλεί που δεν είναι μαγνητικός και θέλει απλά ένα εργαλείο που θα αντέξει για πολλά χρόνια θεωρείται η κατάλληλη λύση.
γ) Λακαρισμένος χάλυβας (Lacquered steel): Η πιο οικονομική από τις αξιόπιστες λύσεις. Είναι βαμμένος χάλυβας σε φούρνο με πολύ υψηλή θερμοκρασία.
Πλεονεκτήματα: - Καλή σχέση τιμής - ποιότητας
- Μαγνητική επιφάνεια
- καλό σβήσιμο
Μειονεκτήματα: - Μέτρια μαγνητική ικανότητα
- Μερικές φορές φαίνονται κάποιες ατέλειες στην επιφάνεια (Ανάλογα με την αξιοπιστία της εταιρείας)
Η γνώμη μας: Προτείνουμε αυτή την κατηγορία για μικρά φροντιστήρια και κέντρα ξένων γλωσσών. Με τη σωστή συντήρηση και χρησιμοποιώντας τα σωστά αναλώσιμα ο πίνακας αυτός έχει ζωή τουλάχιστον 8 με 10 χρόνια.
δ) Επισμαλτωμένος χάλυβας (Enamel steel): Πολύ καλό υλικό αλλά σχετικά ακριβό.
Πλεονεκτήματα: - Μαγνητική επιφάνεια με αρκετά καλή ικανότητα.
- Πολύ καλό σβήσιμο.
- Ικανοποιητική αντοχή στο χρόνο
Μειονεκτήματα: - Υψηλή τιμή.
- Δεν διαφέρει εμφανισιακά από τον λακαρισμένο χάλυβα με αποτέλεσμα αν δεν είναι γνωστό το εργοστάσιο κατασκευής που έχει συγκεκριμένες σειρές να μην είσαι σίγουρος τι αγοράζεις.
Η γνώμη μας: Γενικά αυτή την κατηγορία δε την προτείνουμε για αγορά αφού αν θέλετε κάτι πραγματικά πολύ καλό με λίγα επιπλέον χρήματα θα πάτε στην παρακάτω κατηγορία που είναι και η καλύτερη.
ε) Υψηλής ποιότητας επισμαλτωμένος χάλυβας (Top quality enamel steel): Η κορυφαία κατηγορία πινάκων. Θα τον ακούσετε και με τον όρο πορσελάνη αλλά δεν είναι 100% σωστός.
Πλεονεκτήματα: - Μαγνητική επιφάνεια με τέλεια ικανότητα.
- Τέλειο σβήσιμο
- Μεγάλη διάρκεια ζωής
- Πολλά χρόνια εγγύηση
- Δεν χαράζεται ούτε με κοπίδι
Μοναδικό μειονέκτημα: - Η τσουχτερή τιμή του.
Η γνώμη μας: Η καλύτερη λύση για τα σχολεία. Η διάρκεια ζωής του είναι πάνω από 30 χρόνια και θεωρούμε ότι θα κάνει απόσβεση τα χρήματα που θα δαπανηθουν αφού δεν θα ξαναχρειαστεί ποτέ αλλαγή.
2) Την προστασία από την υγρασία.
Θα πρέπει ο πίνακας στο πίσω μέρος, αυτό δηλαδή που θα ενωθεί με τον τοίχο, να έχει μονωτικό υλικό. Συνήθως οι πίνακες έχουν λαμαρίνα. Διαφορετικά έχουν ένα λευκό υλικό που είναι σαν ελαστικό πλαστικό. Και αυτό είναι καλό μονωτικό αλλά η λαμαρίνα είναι καλύτερη λύση γιατί εκτός από τις μονωτικές της ικανότητες βοηθάει τον πίνακα να μην σκεβρώνει.
3) Τον τρόπο τοποθέτησης.
Ο συνηθισμένος τρόπος τοποθέτησης πινάκων είναι ο εξής: οι πίνακες έχουν 4 πλαστικά με τρύπες στις 4 γωνίες οπότε σημαδεύουμε και αφού τρυπήσουμε τον τοίχο, τοποθετουμε τα ούπα και βιδώνουμε τον πίνακα. Αυτή είναι η καλύτερη και πιο εύκολη λύση τοποθέτησης με ένα μόνο μειονέκτημα. Με τις διαστολές και συστολές του τοίχου ο πίνακας μπορεί να κάνει κοιλιά μες τη μέση που δεν είναι βιδωμένος. Αυτό λύνεται εύκολα αν τοποθετήσουμε 2 γαντζάκια στο κέντρο του πίνακα, ένα πάνω και ένα κάτω ώστε να κολλήσει καλά στον τοίχο και στη μέση. Οι πολύ καλοί πίνακες έχουν ειδικές βάσεις που βιδώνουν στον τοίχο και στη συνέχεια στερεώνονται οι πίνακες πάνω στη βάση. Αυτό έχει 2 καλά: πρώτον είναι ελεύθερος ο πίνακας στις άκρες του ώστε να μη σκεβρώνει απο τις διαστολές και τις συστολές του τοίχου και δεύτερον δεν έρχονται σε επαφή με τον τοίχο και έτσι προστατεύονται από την υγρασία. Τέλος υπάρχουν οι Ελληνικής κατασκευής, οι οποίοι δεν έχουν τρύπες στις γωνίες, οπότε βιδώνουμε 4 ή 6 γαντζάκια ανάλογα με το μέγεθος. Αυτή είναι ασφαλής στερέωση και το μοναδικό μειονέκτημα είναι ότι δεν είναι καλαίσθητο το αποτέλεσμα. Προσοχή, κυκλοφορούν κάποιοι πίνακες που στερεώνονται μόνο σε 2 βίδες στο πάνω μέρος. Αυτοί είναι επικίνδυνοι να πέσουν και να υπάρξει κάποιος τραυματισμός. Γι αυτό καλό είναι να βάλουμε και 2 γαντζάκια στο κάτω μέρος.
4) Τα αξεσουάρ που τον συνοδεύουν.
Προσέχουμε οι πίνακες που θα αγοράσουμε να έχουν βάση για μαρκαδόρους και σπόγγο, να περιέχονται τα υλικά στήριξης και να έχουν μεταλλικό πλαίσιο.
5) Το εργοστάσιο κατασκευής.
Σημαντικό ρόλο στην απόφασή μας πρέπει να παίξει ο κατασκευαστής του πίνακα. Υπάρχει περίπτωση ένα καλό εργοστάσιο να παράγει πίνακα χαμηλότερης κατηγορίας που όμως να είναι καλύτερος από υψηλότερης κατηγορίας άλλου εργοστασίου. Εμείς τα τελευταία 10 χρόνια δουλεύουμε και προτείνουμε στους πελάτες μας τη Γερμανική εταιρεία LEGAMASTER που είναι το καλύτερο Ευρωπαϊκό εργοστάσιο κατασκευής Πινακων.

Πηγή: http://exoplismos.edu.gr