5 λόγοι για να επιλέξετε την πράσινη δόμηση!

Article Details 

Κατάλογος σελίδων » Article Details
Submit Link | Latest Links | Latest Articles | Submit Article | Top Hits  
Login | Register
5 λόγοι για να επιλέξετε την πράσινη δόμηση!

Date Added: June 11, 2015 07:03:06 AM
Author: techlab
Author's Website: Techlab
Category: Οικονομία & Επιχειρήσεις: Κατασκευαστικές & Τεχνικές
1. Οικονομία

Τα πράσινα δομημένα κτήρια παρουσιάζουν χαμηλότερα κόστη στον κύκλο ζωής τους από ότι τα συμβατικά κτήρια και αποφέρουν περισσότερα οφέλη διαχειριστικά. Από μία βραχυπρόθεσμη προοπτική τα αρχικά κόστη κατασκευής είναι μεγαλύτερα από την χρήση των παραδοσιακών μέχρι τώρα υλικών. Σε μια μακροπρόθεσμη προοπτική τα οικονομικά οφέλη υπερσκελίζουν τα βραχυπρόθεσμα οφέλη και κάνουν την αειφόρο ανάπτυξη ελκυστική. Τέτοιου είδους κτήρια κατασκευάζουμε (efficient buildings) τα οποία αποφέρουν κατά μέσο όρο 30% οικονομία στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας, νερού και χρήση ενέργειας για θέρμανση. Οι ιδιοκτήτες ακινήτων ή οι διαχειριστές ακινήτων όπως εμείς μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτά τα οφέλη και να αντικαταστήσουν το αρχικό κόστος επένδυσης. Η μακροβιότητα αυτών των υλικών και του τρόπου δόμησης, ειδικά για δημόσια κτήρια μακράς-βαριάς χρήσης, αποτελεί πλεονέκτημα καθώς μειώνονται τα λειτουργικά και επισκευαστικά έξοδα χρήσης.

2. Περιβάλλον

Με την πρωτοβουλία της LEED ( Leedership in Energy & Enviromental Design ) να κερδίζει συνεχώς δημοτικότητα, το κενό ανάμεσα στην φύση και στο τεχνητό μικραίνει. Τα πιστοποιητικά LEED βασίζονται σε σύστημα μετρήσεων όπου αναγνωρίζει την αειφορία του κτηρίου. Αυτή η τάση κατευθύνει τους ιδιοκτήτες, τους αρχιτέκτονες και τους κατασκευαστές να αναζητούν καινοτόμα υλικά ώστε να δημιουργήσουν ελκυστικές προτάσεις διαχείρισης ενέργειας. Τέτοιου είδους παραδείγματα είναι η ηλιακή ενέργεια, η γεωθερμία κλπ. Πολλά σπίτια και κτήρια ήδη ανά τον κόσμο υιοθετούν πιστοποιητικά μηδενικών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

3. Αισθητική

Η πράσινη αρχιτεκτονική δεν θυσιάζει το design για την απόδοση του πράσινου αποτελέσματος, αντίθετα συνδυάζει το φυσικό με το τεχνητό και εναρμονίζει τα κτήρια με το φυσικό περιβάλλον που βρίσκονται. Οι συνεργάτες αρχιτέκτονες γνωρίζουν το γεγονός ότι παράλληλα με την αειφορία του κτηρίου, θα πρέπει να διαθέτουν ιδιαίτερο design, το οποίο έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη της αειφορίας. Στην πραγματικότητα για την πιστοποίηση των κτηρίων υπάρχουν προδιαγραφές σχεδιασμού που διασφαλίζουν την αρχιτεκτονική των κτηρίων χωρίς να περιορίζουν το design. Τα κτήρια μας έχουν χαμηλά λειτουργικά κόστη και μεγαλύτερη μακροβιότητα.

4. Άνεση

Η διαχείριση της θερμοκρασίας, ο κλιματισμός και η ποιότητα του αέρα συμβάλλουν στην δημιουργία κατάλληλου και υγιές περιβάλλοντος διαμονής και διαβίωσης. Σύχγρονα προιόντα δόμησης υπάρχουν στην αγορά και διαρκώς ερευνώνται νέα (θερμοπρόσοψη, panel, επικαλύψεις-επενδύσεις κλπ.) Όλα τα υλικά μας και τα προιόντα είναι από ανακύκλώμενα ή φυσικά υλικά πιστοποιημένης και προστατευμένης προέλευσης, με αποτέλεσμα να είναι φιλικά προς το περιβάλλον και υγιεινά προς τον τελικό χρήστη. Η ιστορία έχει αποδείξει πως πολλά από τα υλικά που χρησιμοποιήσουν παλιότερα στις κατασκευές ήταν βλαβερά ή καρκινογόνα μακροπρόθεσμα αλλά οικονομικά.. σύμφωνα με τους τελικούς αποδέκτες. Η επιλογή είναι δική σας.

5. Καινοτομία

Η τάση της πράσινης δόμησης αποτελεί και μια απάντηση στον διαδραστικό τεχνολογικά εναλασόμμενο περιβαλλον που βιώνουμε. Στην ουσία η πράσινη δόμηση εναρμονίζει την τεχνολογία και τα νέα υλικά με τους πιο καινοτόμους συνδυασμούς σχεδιαστικά. Καθώς η πράσινη δόμηση κερδίζει συνεχώς έδαφος, οι λόγοι να επιλέξετε την εταιρεία μας για την δημιουργία αυτής της πρακτικής στο κτήριό σας συνεχώς θα αυξάνονται για την επίτευξη της βιωσιμότητας όλων μας.