Η χημική δίαιτα του Χούμπλικ μέρος 1ο

Article Details 

Κατάλογος σελίδων » Article Details
Submit Link | Latest Links | Latest Articles | Submit Article | Top Hits  
Login | Register
Η χημική δίαιτα του Χούμπλικ μέρος 1ο

Date Added: October 30, 2015 10:48:44 PM
Author: greekouzina
Category: Σπίτι, Οικογένεια & Παιδί: Μαγειρική

Χημική δίαιτα 15 κιλών


Εισαγωγή:


Ο όρος "παράλογη" εφαρμόστηκε σ, αυτή την δίαιτα ύστερα από μια άμεση και επιφανειακή μόνο αξιολόγηση των άλλων γιατρών της εποχής του Χούμπλικ. Για να πετύχει η δίαιτα θα πρέπει να ακολουθήσετε πιστά τις οδηγίες μας.


Με την πρώτη ματιά δείχνει παράλογη επειδή υποστηρίζει ότι η παχυσαρκία μπορεί να νικηθεί ακόμα και τρώγοντας γεύματα πολύ θρεπτικά. Προκειμένου για δίαιτα αδυνατίσματος μας αφήνει άφωνους. Αυτή η διαιτητική αγωγή μας επιτρέπει μια θερμιδική παροχή ανώτερη από τις ίδιες ανάγκες του οργανισμού. Από την δίαιτα αυτή εμπνεύστηκε ο Άτκινς! Η διαφορά της "παράλογης δίαιτας του Χούμπλικ" (1944) όμως, διαφέρει στο ότι δεν επιβάλει μακροχρόνιες στερήσεις στο άτομο αλλά προσφέρει μια θρεπτική ισορροπία χωρίς ελλείψεις για τον οργανισμό. Το αποτέλεσμα που εγγυάται στον παχύσαρκο είναι φανερό: Προσφέρει Αδυνάτισμα τόσο σε βάρος όσο και σε πόντους από την πρώτη μέρα κιόλας!


Η δίαιτα αυτή, δεν περιορίζει την κατανάλωση πρωτεϊνών. Αρκείται να επιμένει σε ορισμένες τροφές από κάποιες άλλες. Πρέπει να αναφέρουμε ότι αποκλείοντας μόνο τα άλευρα, τα λίπη, ορισμένα φρούτα, τα γλυκά, τους χυμούς, πετυχαίνουμε εξαιρετικά αποτελέσματα. ο Χούμπλικ συμβουλεύει να καταναλώνονται τροφές που είναι το κρέας, τα νωπά λαχανικά (ρεπάνια, πιπεριές όλες, ντομάτες, σαλάτες γενικά). Επιτρέπονται τα νωπά φρούτα αλλά απαγορεύονται οι: μπανάνες, τα σταφύλια, οι χουρμάδες, τα σύκα, και τα μούρα.


Ένα άλλο πλεονέκτημα που έχει αυτή η δίαιτα είναι ότι χρησιμοποιούμε μπαχαρικά, βότανα και αλάτι της αρεσκείας μας, γιατί ο παχύσαρκος πρέπει να τρώει με όρεξη! Από την 1η κιόλας μέρα θα δούμε τα αποτελέσματα της αγωγής σε πόντους και κιλά εως και την 3η μέρα στις πιο δύσκολες περιπτώσεις.


Κάθε 7-8 ημέρες, ΠΡΕΠΕΙ να κάνουμε ένα διάλειμα στην εφαρμογή της αγωγής αυτής. Ο λόγος γι' αυτό είναι για να τροφοδοτούμε με λίγους υδατάνθρακες τον εγκέφαλο μας ώστε να μην κουράζεται και να μην ψάχνει για σάκχαρα και μας επιβαρύνει με πονοκεφάλους κατά την διάρκεια της αγωγής.


Το μαγείρεμα του κρέατος θα ήταν καλύτερα να γίνεται σε χύτρα ταχύτητος ώστε να μην διαφεύγουν οι βιταμίνες του. Η εστία θα πρέπει να έχει χαμηλή ένταση. Θα πρέπει να ρίχνουμε τα λαχανικά σε νερό που ήδη βράζει. Τα τηγανιτά θα πρέπει να τηγανίζονται σε παρθένο ελαιόλαδο. Προτιμούμε ότι κάνουμε στην γάστρα να γίνεται χωρίς καθόλου λάδι.


Προτιμούμε να βάζουμε το λάδι στην σαλάτα μας παρά στο κυρίως γεύμα μας. Π.χ να κάνουμε μπριζόλα χοιρινή στο γκριλ χωρίς λάδι και μια ντοματοσαλάτα με λάδι. Τρώμε πολλά αυγά, όσα περισσότερα τόσο καλύτερα. Αυτό βέβαια αν δεν έχουμε σχετικό πρόβλημα υγείας.


Ιδιαίτερο ρόλο σε αυτή την δίαιτα παίζει η ψυχολογική κατάσταση! Για όποια απορία σας παρακαλώ ρωτήστε μας! Είμαστε εδώ για βοήθεια και στήριξη.