Βάφλα - Ιστορία και τρόπος παρασκευής

Article Details 

Κατάλογος σελίδων » Article Details
Submit Link | Latest Links | Latest Articles | Submit Article | Top Hits  
Login | Register
Βάφλα - Ιστορία και τρόπος παρασκευής

Date Added: November 03, 2015 09:57:39 PM
Author: Alex
Author's Website: http://www.1host.gr
Category: Σπίτι, Οικογένεια & Παιδί: Μαγειρική
Σας αρέσει η βάφλα και θέλετε να φτιάχνετε ακόμα και στο σπίτι σας; Διαβάστε το παρακάτω άρθρο και θα σας λύσει αρκετές απορίες!


Οι βάφλες και οι κρέπες είναι ιδιαίτερα δημοφιλή προϊόντα, ιδιαίτερα κατά την θερινή περίοδο(για την βάφλα περισσότερο - η κρέπα τρώγεται περισσότερο το χειμώνα). Είναι προϊόντα ιδιαίτερα εύκολα στην παραγωγή τους σε ένα κατάστημα αλλά και σε ένα σπίτι με απλό οικιακό εξοπλισμό!


Ας δούμε αναλυτικά την ιστορία και τον τρόπο παρασκευής μιας βάφλας στο σπίτι


ΒάφλαΤο προϊόν της βάφλας αποτελείται από το ειδικό μίγμα βάφλας που περιέχει γάλα,αλεύρι,ζάχαρη, αυγά και αρωματικά(βανίλια). Υπάρχουν αρκετών ειδών βάφλες και οι πιο δημοφιλείς είναι οι Αμερικάνικες και Βρυξελλών.
Η ιστορία της βάφλας ξεκινάει από το 1955, στην Ατλάντα της Αμερικής. Έκτοτε αρκετά καταστήματα ξεκίνησαν την δική τους πορεία στο χώρο της παρασκευής και πώλησης βάφλας.


Η βάφλα από εξοπλισμό χρειάζεται μια ειδική αντικολλητική βαφλιέρα - την επιλέγουμε ανάλογα με το σχήμα που θέλουμε την προς πώληση βάφλα. Υπάρχουν βαφλιέρες στρόγγυλες (οι πιο δημοφιλείς), παραλληλόγραμμες, με σχήμα καρδιάς, ψαριού,κτλ - Υπάρχουν αρκετές επιλογές - όλα εξαρτώνται από το πόσο θέλουμε να καινοτομήσουμε στο σχήμα και να προσφέρουμε κάτι διαφορετικό.


Τα μηχανήματα βάφλας είναι εύκολα - τα περισσότερα περιέχουν απλά έναν θερμοστάτη για ρύθμιση θερμοκρασίας και ένα χρονοδιακόπτη για να μην ξεχνιέστε και σας καεί η βάφλα. Η συνήθης ώρα ψησίματος είναι 3 με 3:30 λεπτά για μια Αμερικάνικη στρόγγυλη βάφλα.


Η βάφλα Βρυξελλών πρωτοπαρουσιάστηκε το 1960 στην διεθνή έκθεση Βελγίου. Η διαφορά της ήταν στο σχήμα(ήταν παραλληλόγραμμη βάφλα) και ότι περιείχε κρέμα και φράουλες!
Από τότε έχει καθιερωθεί η Βέλγικη βάφλα που είναι η παραλληλόγραμμη και η στρόγγυλη βάφλα που είναι η Αμερικάνικη - το σχήμα καθορίζεται αποκλειστικά και μόνο από τις βαφλιέρες που θα επιλεγούν.


Για το ειδικό μίγμα βάφλας μπορείτε είτε να αγοράσετε έτοιμα μίγματα σε σκόνη που τα αναμειγνύετε μόνο με νερό ή να φτιάξετε το δικό σας μίγμα πολύ εύκολα.


Θα χρειαστείτε:
2 αυγά μεγάλα
300 γρ. φαρίνα που φουσκώνει μόνη της
1/2 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
80 γρ. βούτυρο λιωμένο αλλά σε θερμοκρασία δωματίου
1 φακελάκι φυσική βανίλια (ή ζαχαροβανίλια)
2 κ.σ. ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
400 ml γάλα
Αυτά επαρκούν για 12 μεσαίου μεγέθους βάφλες.
Τα ανακατεύουμε όλα μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν.