Ανακαίνιση δαπέδου

Article Details 

Κατάλογος σελίδων » Article Details
Submit Link | Latest Links | Latest Articles | Submit Article | Top Hits  
Login | Register
Ανακαίνιση δαπέδου

Date Added: November 17, 2015 07:21:56 PM
Author: Ευθυμίου
Author's Website: Ανακαίνιση Σπιτιού - Σωτήρης Ευθυμίου
Category: Σπίτι, Οικογένεια & Παιδί: Μαστορέματα
Σε μεγάλο δίλημμα μπαίνουν πολλοί οι οποίοι αποφασίζουν να κάνουν ανακαίνιση στο σπίτι τους και θέλουν να αλλάξουν το υλικό με το οποίο είναι στρωμένα τα δάπεδα του σπιτιού τους.
Τις περισσότερες φορές, ιδίως σε παλαιές κατασκευές, τα δάπεδα είναι από μωσαϊκό, από μάρμαρο και αρκετές φορές από ξύλο.
Πολλές φορές το δίλημμα στην ανακαίνιση του δαπέδου, είναι αν αξίζει να ανακαινιστεί το υπάρχων δάπεδο ή να αφαιρεθεί και να στρωθεί νέο. Βέβαια κάθε επιλογή έχει τα αρνητικά και τα θετικά και βέβαια μεγάλο ρόλο παίζει και το κόστος σε κάθε περίπτωση.
Στην περίπτωση που η ανακαίνιση σπιτιού απαιτεί και την ανακαίνιση δαπέδου και αυτό είναι από μωσαϊκό, εδώ καλούμαστε να δούμε αν αξίζει να το αφαιρέσουμε ή να το επικαλύψουμε με νέο υλικό ή τέλος να το ανακαινίσουμε.
Στην ανακαίνιση δαπέδου και σπιτιού το κόστος παίζει μεγάλο ρόλο. Έτσι πολλές φορές όταν είναι πολύ μεγάλη η επιφάνεια του δαπέδου, η επιλογή της αφαίρεσης του παλιού και η τοποθέτηση νέου είναι μεγάλο κόστος. Έτσι σε μία τέτοια περίπτωση μπορούμε να γυαλίσουμε το υπάρχων ή να τοποθετήσουμε νέο υλικό, όπως πλακάκια ή ξύλο ή laminate, πάνω στο μωσαϊκό, ιδικά σύγχρονα υλικά μας δίνουν την δυνατότητα αυτή. Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, στη συγκεκριμένη ανακαίνιση μονοκατοικίας, όπου η κουζίνα είναι από μωσαϊκό και το υπόλοιπο σπίτι από δρύινο καρφωτό ξύλο, σε αυτή την ανακαίνιση επιλέχτηκε να γίνει τοποθέτηση πλακιδίων από γρανίτη στην κουζίνα και γέμισμα με ιδικό μπετό το υπόλοιπο σπίτι και τοποθέτηση προγυαλισμένων ξύλινων πατωμάτων με κόλλα πάνω στο μπετό, αφού πρώτα αφαιρέθηκαν όλα τα ξύλα από το δάπεδο του σπιτιού.
Στις περιπτώσεις που στην ανακαίνιση σπιτιού το δάπεδο είναι από μάρμαρο, το τι θα επιλέξουμε να κάνουμε εξαρτάται και από την ποιότητα της τοποθέτησης των παλαιών μαρμάρων. Παλιά τα μάρμαρα τοποθετούνταν πάνω σε απλή άμμο με αποτέλεσμα μετά από χρόνια να κούφωναν και να υπάρχουν προβλήματα ρωγμών μετακινήσεων και άλλα πολλά. Έτσι στην περίπτωση αυτή η αφαίρεση των παλαιών μαρμάρων είναι αναγκαία.
Τέλος στην περίπτωση όπου το δάπεδο που θέλουμε να ανακαινίσουμε, είναι από ξύλο, εδώ πρέπει να ελεγθούν πολλοί παράμετροι πριν την απόφαση, τι εργασίες θα γίνουν. Πάντα στην περίπτωση ανακαίνισης ξύλινου δαπέδου πρέπει να φροντίζουμε η επιλογή της αφαίρεσής του να είναι η τελευταία, μιας και τα ξύλινα δάπεδα είναι μια πολύ όμορφη και ακριβή επιλογή
Βέβαια όταν ανακαινίζουμε ένα σπίτι πολλές φορές είμαστε αναγκασμένοι να περάσουμε κάποιες παροχές από το δάπεδο, όπως σωλήνες καλοριφέρ, σε αυτή την περίπτωση το υπάρχων δάπεδο καταστρέφεται και το αντικαθιστούμε με νέο.