Μονώσεις ταρατσών

Article Details 

Κατάλογος σελίδων » Article Details
Submit Link | Latest Links | Latest Articles | Submit Article | Top Hits  
Login | Register
Μονώσεις ταρατσών

Date Added: May 24, 2016 04:45:39 PM
Author: kostas
Category: Οικονομία & Επιχειρήσεις: Κατασκευαστικές & Τεχνικές
Ποιες οι διαφορές θερμομόνωσης και στεγανοποίησης ταράτσας;

Πολλές φορές χρησιμοποιείται ο όρος μόνωση ταράτσας χωρίς να διευκρινίζεται αν εννοούμε θερμομόνωση η στεγανοποίηση της ταράτσας. Ουσιαστικά πρόκειται για δυο διαφορετικές περιπτώσεις που πρέπει να διαχωρίσουμε και να κατανοήσουμε ώστε να προχωρήσουμε στην κατάλληλη επιλογή μόνωσης που θα ικανοποιήσει στο μέγιστο τις ανάγκες μας.


Η στεγανοποίηση δεν προσφέρει θερμομόνωση. Ειδικότερα η στεγανοποίηση της ταράτσας αποτρέπει τα νερά από την εξωτερική επιφάνεια της ταράτσας να εισβάλουν στο εσωτερικό του σπιτιού, χωρίς να έχουμε κάποιο θερμομονωτικό αποτέλεσμα. Ακόμα υπάρχουν περιπτώσεις που παρατηρούνται μαύρες κηλίδες και μούχλα στο ταβάνι και μετά την υγρομόνωση της ταράτσας. Το φαινόμενο αυτό παρατηρείτε διότι στην πραγματικότητα το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε είναι πρόβλημα θερμομόνωσης και όχι στεγανοποίησης. Συγκεκριμένα όταν υπάρχει μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας ανάμεσα στο εξωτερικό περιβάλλον και στο εσωτερικό του σπιτιού, οι υδρατμοί που υπάρχουν στο εσωτερικό του σπιτιού όταν έρχονται σε επαφή με το ψυχρό ταβάνι υγροποιούνται με αποτέλεσμα να παρατηρούμε μαύρες κηλίδες και μούχλα. Η βέλτιστη λύση για υγρομόνωση και θερμομόνωση ταράτσας είναι η εφαρμογή ενός συστήματος εξωτερικής θερμομόνωσης ταράτσας.


Ειδικότερα η εταιρεία Φραγκουλάκης έχει αναπτύξει και προσφέρει εξειδικευμένα και οικονομικά συστήματα για μονώσεις ταρατσών που προσφέρουν πλήρη στεγάνωση και εξαιρετικά θερμομονωτικά αποτελέσματα που μπορούν να μειώσουν τις θερμικές απώλειες του σπιτιού συνολικά ως και -40%.Πιο συγκεκριμένα θα σας παρουσιάσουμε δυο συστήματα μόνωσης ταράτσας που προσφέρει κατά αποκλειστικότητα η εταιρεία μας με 10 έτη εγγύηση! Τα εν λόγο συστήματα είναι αποτέλεσμα των 60 χρόνων εμπειρίας και εξειδίκευσης της εταιρείας στον τομέα των μονώσεων. Αναλυτικότερα αναφερόμαστε στο σύστημα Durosol Light Roof και στο Durosol Light Roof Plus. Τα δύο αυτά συστήματα είναι σχεδιασμένα ώστε να καλύπτουν και την πιο ιδιαίτερη κατασκευή.Μόνωση ταράτσας με Durosol Light Roof


To Durosol Light Roof αποτελεί την πιο ελαφριά και οικονομική θερμομόνωση και στεγανοποίηση ταράτσας της αγοράς που περιλαμβάνει την τοποθέτηση της θερμομονωτικής πλάκας 3ης γενιάς Durosol και όχι αφαλτόπανα η κάποια επαλειπτικά. Είναι η καταλληλότερη λύση για μονώσεις ταρατσών παλιών κτιρίων που οι ταράτσες τους δεν μπορούν να υποστούν πολύ βάρος. Το βάρος της εφαρμογής ανέρχεται περίπου στα 9kg/m². Το συστήμα Durosol Light Roof είναι ότι δεν προσφέρει βατότητα για καθημερινή χρήση της ταράτσας. Εδώ έρχεται να συμπληρώσει το σύστημα Durosol Light Roof Plus!Μόνωση ταράτσας με Durosol Light Roof Plus


Το σύστημα μόνωσης Durosol Light Roof Plus έρχεται να δώσει λύση σε όσους ψάχνουν ελαφριά μόνωση ταράτσας με πλήρη στεγανοποίηση, μέγιστη θερμομονωτική απόδοση και πλήρη βατότητα για καθημερινή χρήση της ταράτσας. Συγκεκριμένα το Durosol Light Roof Plus ακολουθεί τις αρχές του Durosol Light Roof όμως στην τελική επίστρωση τοποθετείται γρανιτοπλακάκι πετυχαίνοντας πλήρη βατότητα. Το βάρος του συστήματος δεν ξεπερνά τα 40kg/m² την στιγμή που άλλες μονώσεις ταρατσών με πλήρη βατότητα φτάνουν σε βάρος τα 200kg/m².


H εταιρεία Φραγκουλάκης στηρίζει την Ελληνική οικονομία διατηρώντας τις εγκαταστάσεις παραγωγής δομικών και μονωτικών υλικών στην Ελλάδα. Σεβόμαστε τον καταναλωτή παράγοντας πιστοποιημένα προϊόντα υψηλών προδιαγραφών και προσφέροντας ποιοτικά και εξειδικευμένα συστήματα για μονώσεις ταρατσών και θερμοπρόσοψη κτιρίων που θα δώσουν μόνιμη λύση στο εκάστοτε πρόβλημα μόνωσης.