9 Τύποι Μοντέρνων Παραθύρων για Ανακαινισμένα Σπίτια

Article Details 

Κατάλογος σελίδων » Article Details
Submit Link | Latest Links | Latest Articles | Submit Article | Top Hits  
Login | Register
9 Τύποι Μοντέρνων Παραθύρων για Ανακαινισμένα Σπίτια

Date Added: June 12, 2016 04:56:17 PM
Author: Γιάννης Φούσκας
Author's Website: Ανακαίνιση Σπιτιού & Καταστήμάτων
Category: Σπίτι, Οικογένεια & Παιδί: Μαστορέματα

Η επικοινωνία με το εξωτερικό περιβάλλον, ο κατάλληλος φωτισμός και αερισμός ενός χώρου καθώς και η ιδιωτικότητα των χρηστών αποτελούν παραμέτρους που πρέπει να ληφθούν υπόψη για να επιλέξετε σωστά τον τύπο ανοίγματος σε μία ανακαίνιση σπιτιού. Οι διαστάσεις των ανοιγμάτων στις όψεις μιας κατοικίας ή ενός επαγγελματικού χώρου πλέον αυξήθηκαν ακολουθώντας τις τάσεις του σύγχρονου αρχιτεκτονικού σχεδιασμού. Αυτό σημαίνει ότι η παρουσία και η σωστή χρήση τους είναι κρίσιμη για την ομαλή λειτουργία και αισθητική ενός χώρου.


1. Άνοιγμα με σταθερά και κινητά τμήματα


Η σύνθεση αυτή σε άνοιγμα είναι πολύ βολική σε περιπτώσεις που επιθυμείτε τον έλεγχο του φυσικού αερισμού, δηλαδή σε χώρους όπως τα υπνοδωμάτια και οι κουζίνες. Θα διαπιστώσετε εύκολα πόσο χρήσιμος και ιδανικός είναι αυτός ο συνδυασμός για τη σωστή λειτουργία ενός χώρου.


2. Απλά και λεπτά πλαίσια ανοιγμάτων


Όσο πιο λεπτό και ανύπαρκτο είναι το πλαίσιο ενός ανοίγματος τόσο πιο μοντέρνο είναι και το ύφος ενός χώρου. Εδώ σκοπός είναι να δοθεί έμφαση στη θέα και στο φώς, κυριολεκτικά να ανοίξουμε ένα παράθυρο προς τη θέα και το φώς χωρίς πολλές παρεμβολές. Το αλουμίνιο είναι ένα υλικό που προσφέρει αντοχή, σταθερότητα κατάλληλο για ένα minimal αποτέλεσμα με λεπτό φινίρισμα.


3. Συνδυασμός ανοιγμάτων με διαφορετικές διαστάσεις


Ακολουθώντας το σύγχρονο αρχιτεκτονικό σχεδιασμό για την ανακαίνιση της κατοικίας σας επιλέξτε το σχεδιασμό και την τοποθέτηση ανοιγμάτων σε ασυνήθιστα σχήματα και μεγέθη και συνδυάστε τα. Τα στενά ανοίγματα λειτουργούν καλά προσφέροντας φώς και ιδιωτικότητα ιδίως όταν βρίσκονται σε αρκετό ύψος σε σχέση με το έδαφος.


4. Ξύλινα ανοίγματα και διαχρονικότηταΜπορεί το αλουμίνιο να είναι η πιο συνηθισμένη επιλογή σε βαθμό που να θεωρείται και μοναδική για τους περισσότερους από εσάς που ανακαινίζετε αλλά μην υποτιμάτε την διαχρονική αξία του ξύλου. Η αίσθηση της φυσικότητας, της οργανικότητας και της ζεστασιάς, μετριάζει την λίγο σκληρή και ψυχρή αίσθηση της σύγχρονης αρχιτεκτονικής των χώρων.


5. Ανοίγματα με στυλ και δυναμισμόΤα μεγάλα ανοίγματα όχι μόνο σε μήκος και ύψος αλλά και σε έκταση ταιριάζουν απόλυτα στο μινιμαλιστικό σχεδιασμό των μοντέρνων κατοικιών. Ο σχεδιασμός ενός γυάλινου κουτιού- ανοίγματος που θα μπορούσε να κάθεται κάποιος και να απολαμβάνει τη θέα είναι μια καταπληκτική ιδέα με ξεχωριστό στυλ.


6. Ανοίγματα με ένα ή περισσότερα πλαίσια που μπορεί να κινούνται


Πρόκειται για παραδοσιακού στυλ ανοίγματα, όπως τα κλασσικά παράθυρα με το συρόμενο φύλλο και τις κλασσικές αναλογίες, που μπορούν να ταιριάξουν μοναδικά και να συνδυαστούν σε μια όψη με πιο σύγχρονα κουφώματα.


7. Μεγάλα ανοίγματα


Το μοντέρνο στυλ επιτρέπει- επιβάλει τα μεγάλα ανοίγματα και δεν ακολουθεί πειθαρχημένους κανόνες. Τολμήστε να υπερβάλετε όσον αφορά στο μέγεθος των ανοιγμάτων και θα διαπιστώσετε ότι θα έχετε απίστευτο φως και μινιμαλιστική ομορφιά στο χώρο σας. Για παράδειγμα ένα άνοιγμα ύψους 5.7 μέτρων χωρίς πλαίσιο είναι κάτι που ξεχωρίζει αρχιτεκτονικά.


8. Ανοίγματα με δύο όψεις από διαφορετικό υλικόΤο αλουμίνιο στην εξωτερική όψη του ανοίγματος σε συνδυασμό με το ξύλο στην εσωτερική του ίσως είναι η ιδανική επιλογή δεδομένου ότι εξυπηρετεί τέλεια δύο κόσμους τον μέσα και τον έξω. Εξωτερικά το λεπτό πλαίσιο/προφίλ του αλουμινίου χαρίζει μοντέρνο ύφος και απλότητα ενώ το ξύλο στο εσωτερικό ζεσταίνει και δίνει φυσικότητα στο χώρο.


9. Ολοκληρωμένο σύστημα ανοιγμάτων με περσίδες


Τα μοντέρνα παράθυρα είναι ένα μάθημα μινιμαλισμού. Για τον λόγο αυτόν δεν χρειάζεται να χαλάσετε την εικόνα τους με κλασσικές κουρτίνες. Η ενσωμάτωση περσίδων στο σύστημα ενός ανοίγματος μπορεί να σας προσφέρει ιδιωτικότητα και προστασία από τον ήλιο και τη ζέστη δίνοντας ένα σύγχρονο τελικό αποτέλεσμα.

Η Τεχνική Κατασκευαστική Ι.Φούσκας προτείνει διάφορα πακέτα ανακαίνισης σπιτιού και είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.