Σε τι διαφέρουν τα Συμβατά από τα Αυθεντικά Μελάνια;

Article Details 

Κατάλογος σελίδων » Article Details
Submit Link | Latest Links | Latest Articles | Submit Article | Top Hits  
Login | Register
Σε τι διαφέρουν τα Συμβατά από τα Αυθεντικά Μελάνια;

Date Added: November 10, 2016 01:34:58 PM
Author: TonerGroup
Author's Website: http://
Category: Επιστήμη & Τεχνολογία: Η/Υ & Ηλεκτρονικά
Ένα βασικό ερώτημα που μας απασχολεί όλους όταν έρχεται η στιγμή που θα αγοράσουμε συμβατά μελάνια για τον εκτυπωτή μας, είναι το κατά πόσο μας ωφελεί αυτή η αγορά ή όχι.

Ας εξετάσουμε λοιπόν τις δυο περιπτώσεις, όπου ο καταναλωτής αποφασίζει να αγοράσει συμβατά μελάνια ή αυθεντικά μελάνια. Κατά κύριο ρόλο, ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα των συμβατών μελανιών είναι η χαμηλή τιμή τους, η οποία προέρχεται λόγω του ότι δεν ανήκουν σε γνωστές εταιρίες όπως τα λεγόμενα, αυθεντικά μελάνια, των οποίων οι τιμές διαφέρουν κατά μεγάλο βαθμό; παραδείγματος χάριν, ένα μαύρο HP συμβατό μελάνι μπορεί να κοστίζει 4€ και ένα αυθεντικό μαύρο HP μελάνι να κοστίζει 40€. Ουσιαστικά η διαφορά φτάνει να είναι και δεκαπλάσια μεταξύ συμβατών και αυθεντικών μελανιών.

Από την άλλη μεριά βέβαια έχουν γίνει έρευνες, των οποίων τα αποτελέσματα έχουν δείξει πως σε περίπτωση που ο καταναλωτής στοχεύει σε υψηλής ποιότητας φωτογραφικές εκτυπώσεις, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιηθούν αυθεντικά μελάνια εκτυπωτών παρά συμβατά μελάνια. Αυτές βέβαια οι έρευνες ήταν πριν 5 ή ίσως και 10 χρόνια πριν και απέχουν από την πραγματικότητα του σήμερα. Στις μέρες μας, η βιομηχανία των συμβατών αναλώσιμων των εκτυπωτών με τα τεράστια άλματα προόδου και ανάπτυξης που έχει κάνει, είναι από τις μεγαλύτερες σε παγκόσμιο επίπεδο και ποιοτικά πλέον έχουν φτάσει σε επίπεδα εφάμιλλα με τα αυθεντικά σε αρκετές περιπτώσεις.

Έτσι η χρήση συμβατών μελανιών δεν συμφέρει στις περισσότερες περιπτώσεις. Συνάμα, υπάρχουν πολλών ειδών συμβατά μελάνια των οποίων η απόδοση είναι εξίσου καλή με αυτή των αυθεντικών, ακόμα και για την εκτύπωση φωτογραφιών. Για τον λόγο αυτό, οι κατασκευαστές, προτείνουν στους καταναλωτές να γνωρίζουν από ποια εταιρία προμηθεύονται τα συμβατά μελάνια εκτυπωτών τους.

Για του λόγου το αληθές, οι περισσότεροι καταναλωτές δεν μπορούν να διαχωρίσουν τα αποτελέσματα ενός συμβατού μελανιού από αυτά ενός αυθεντικού. Έτσι, είναι λογικό και επόμενο, εάν τον καταναλωτή τον απασχολεί ο οικονομικός παράγοντας, να επιλέξει να αγοράσει συμβατά μελάνια, με την προϋπόθεση πως γνωρίζει τον κατασκευαστή.