Σχεδιασμός Επιπλων Κουζίνας

Article Details 

Κατάλογος σελίδων » Article Details
Submit Link | Latest Links | Latest Articles | Submit Article | Top Hits  
Login | Register




Σχεδιασμός Επιπλων Κουζίνας

Date Added: October 29, 2011 11:06:43 AM
Author: Andreas
Author's Website: Archetipo Επιπλα κουζινας
Category: Σπίτι, Οικογένεια & Παιδί: Διάφορα
Σχεδιασμός Επιπλων Κουζίνας
Η κουζίνα είναι ο χώρος του σπιτιού, στο οποίο οι άνθρωποι επενδύουν όλο και περισσότερο.
Πρέπει να είναι όμορφη, άνετη, πρακτική και πάνω από όλα λειτουργική.
Από τη δεκαετία του '50 στην Ευρώπη, ο σχεδιασμός μιας κουζίνας γίνεται με βάση την εφαρμογή ενός νοητού τρίγωνου εργασίας, όπου οι τρεις γωνίες αντιστοιχούν στους τρεις τομείς δραστηριότητας μιας κουζίνας και είναι ο νεροχύτης(νερό) το ψυγείο (κρύο) και ο φούρνος (ζεστό) .
Το τρίγωνο εργασίας παρέχει την καλύτερη δυνατή απόσταση μεταξύ των σημείων αυτών, ώστε να εξασφαλιστεί η αποτελεσματική κίνηση και η άνεση, μέσα σε αυτό.
Η εφαρμογή του τριγώνου της εργασίας παράγει μια ποικιλία διαμορφώσεων για τη βασική διάταξη της κουζίνας σας.


1. Ανάπτυξη «Ι»
Κατά μήκος ενός και μόνο τοίχου.
Χρειάζονται τουλάχιστον 3m μήκος, αν η κουζίνα είναι πολύ μεγαλύτερη, τότε θα είναι δύσκολο να εργαστείτε σε αυτή.
.Κατάλληλη για μικρούς χώρους.

2.Ανάπτυξη "Γ"
Χτισμένη σε δύο παρακείμενους τοίχους είναι πολύ λειτουργική και ευέλικτη. Ένας σκέλος του «Γ» μπορεί να λειτουργήσει ως διαχωριστικό στοιχείο σε ένα ενιαίο χώρο.

3. Ανάπτυξη "Π"
Αναπτύσσεται σε τρεις τοίχους Περισσότερο από άφθονο χώρο για την αποθήκευση και χώρο εργασίας. Ο ενωτικός τοίχος πρέπει να είναι τουλάχιστον 2 μέτρα. . Ένας σκέλος του «Π» μπορεί να λειτουργήσει ως διαχωριστικό στοιχείο σε ένα ενιαίο χώρο

4. Ανάπτυξη «Ι Ι»

Σε παράλληλους τοίχους, συνιστάται για στενό ή περιορισμένο χώρο, είναι ιδανική για 1 άτομο. Η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των συνθέσεων πρέπει είναι τουλάχιστον 120 cm, για να κάνει πιο εύκολη την πρόσβαση.


5. Ανάπτυξη σε νησίδα.
Σχεδιασμός τύπου Ι που περιλαμβάνει μερικές από τις βασικές λειτουργίες (νεροχύτη φούρνο ή και τα δυο) σε μία κεντρική τοποθεσία εργασίας. Για μια κουζίνα σε στιλ όπως αυτό που απαιτείται πολύς χώρος.



Για να Σχεδιαστεί μια κουζίνααπαιτείται χρόνος και εμπειρία.
Δεν μπορείτε να αυτοσχεδιάσετε.
Μια κουζίνα πρέπει να γίνεται σύμφωνα με τις ακριβείς μετρήσεις του δωματίου.
Η θέση του νερού του φυσικού αερίου και των ηλεκτρικών παροχών, θα πρέπει να καθοριστούν από κοινού με το σχεδιασμό της κουζίνας και τη δυνατότητα του χώρου.

Η επιλογή ενός μοντέλου κουζίνας και της σύνθεσης εξαρτάται από το ποιος θα τη χρησιμοποιήσει. Ζω μόνος; Είμαστε δύο; Έχω μια μεγάλη οικογένεια; Μου αρέσει να μαγειρεύω; Κάνω δείπνο με φίλους; Είμαι πάντα μακριά από το σπίτι; Στην καλύτερη περίπτωση, τρώω πρωινό στην κουζίνα; Μου αρέσει το σχέδιο; Δεν μπορώ να ζήσω χωρίς το φούρνο μικροκυμάτων; Μαζεύω πιάτα και ποτήρια;
..... Αυτές είναι μόνο μερικές από τις ερωτήσεις που πρέπει να απαντηθούν.

Δεν υπάρχει κουζίνα που μοιάζει με μια άλλη. Αποφασίζω για τη δική μου


http://www.archetipo.gr/